Tag

, , , ,

Media Freedom International
[09.04.2013]                               (trad. V. Zasulich per GilGuySparks)

Uno studio pubblicato nel mese di settembre su The Journal Food & Chemical Toxicology ha scoperto che i ratti nutriti per diversi mesi con il mais geneticamente modificato della Monsanto hanno mostrato significativi problemi di salute tra cui morte prematura e tumori.

ratssss

Foto proveniente dallo studio dell’Università di Caen che mostra i tumori da cui sono colpiti i ratti, alimentati con una dieta a base di mais geneticamente modificato.

Lo studio ha rilevato che oltre la metà dei ratti maschi e il 70 per cento delle femmine che sono stati alimentati durante la loro vita con mais Monsanto sono morti prematuramente con significativi danni epatici e renali.
Gli scienziati hanno anche scoperto che i ratti contenevano tumori così grandi da bloccare la funzionalità degli organi.
Mentre numerosi studi hanno esaminato il loro impatto a breve termine, questo è il primo studio che esamina gli effetti a lungo termine del consumo di OGM.

Essendo geneticamente modificato oltre l’80 per cento del mais negli Stati Uniti, l’impatto ambientale e sulla salute di tale materia prima è diventato una delle principali preoccupazioni.

Guidati dal ricercatore Gilles-Eric Seralini, scienziati dell’Università di Caen in Francia, hanno esaminato il mais commercializzato Monsanto NK603, un ingrediente di molti alimenti in vendita e un prodotto che viene somministrato al bestiame. Mentre la Monsanto e altre grandi aziende traggono un profitto enorme da questi alimenti pericolosi, le corporation dei mezzi d’informazione sono state messe a tacere in merito alla questione.

Fonti:

– Gilles-Eric Séralinia, Emilie Claira, Robin Mesnagea, Steeve Gressa, Nicolas Defargea, Manuela Malatestab, Didier Hennequinc, and Joël Spiroux de
Vendômoisa,“Long Term Toxicity of a Roundup Herbicide and a
Roundup-Tolerant Genetically Modified Maize,
Science Direct, 50 (2012): 4221-4231. http://dx.doi.org/10.1016/j.fct.2012.08.005

– Mike Adams, “Shock Findings in New GMO Study: Rats Fed Lifetime of GM Corn Grow Horrifying Tumors, 70% of Females Die Early.Natural News, September 19, 2012, http://www.naturalnews.com/037249_GMO_study_cancer_tumors_organ_damage.html

http://www.mediafreedominternational.org/2013/04/09/laboratory-study-of-rats-supports-dangers-of-gm-corn/

rat-monsanto

*****************************************************************************

  • Laboratory Study of Rats Supports Dangers of GM Corn

Apr 9, 2013

A study published in September in The Food & Chemical Toxicology Journal found that rats fed Monsanto’s genetically modified corn over several months showed significant health problems including premature death and tumors.

The study found that over half of the male rats and 70 percent of the females who were fed a lifetime of Monsanto’s corn died prematurely with significant liver and kidney damage. Scientists also found the rats to contain cancerous tumors so large they blocked organ function. While numerous studies have examined their short-term impact, this is the first ever study to examine the long-term effects of eating GMOs.

1362766495-x7Q

With over 80 percent of the corn in the United States being genetically modified, the environmental and health impacts of such a primary staple has become a major concern. Led by researcher Gilles-Eric Seralini, scientists at the University of Caen in France examined Monsanto’s commercialized maize NK603, an ingredient in many grocery store foods and a product fed to various livestock. With Monsanto and other major corporations profiting enormously from these dangerous foods, corporate media have been silenced regarding the issue.

Sources:

– Gilles-Eric Séralinia, Emilie Claira, Robin Mesnagea, Steeve Gressa, Nicolas Defargea,Manuela Malatestab, Didier Hennequinc, and Joël Spiroux de Vendômoisa,“Long Term Toxicity of a Roundup Herbicide and a Roundup-Tolerant Genetically Modified Maize, Science Direct, 50 (2012): 4221-4231. http://dx.doi.org/10.1016/j.fct.2012.08.005

– Mike Adams, “Shock Findings in New GMO Study: Rats Fed Lifetime of GM Corn Grow Horrifying Tumors, 70% of Females Die Early.Natural News, September 19, 2012, http://www.naturalnews.com/037249_GMO_study_cancer_tumors_organ_damage.html

http://www.mediafreedominternational.org/2013/04/09/laboratory-study-of-rats-supports-dangers-of-gm-corn/

Mais-MONSANTO

______________________________________________________________________________